Semne ale unui avort spontan

Pierderea sarcinii este o experienta traumatizanta si dificila pentru majoritatea mamicilor, mai ales daca acestea isi doresc foarte mult un copil.
Este un eveniment pe care nu si-l doresc niciodata sa il experimenteze, mai ales ca un astfel de eveniment implica o serie de dereglari atat la nivel fizic, cat mai ales psihologic. Din punct de vedere medical, pierderea sarcinii semnifica o sarcina oprita in evolutie.

Pierderea sarcinii inainte de luna a 5-a de sarcina reprezinta avort spontan. Studiile arata ca incidenta avortului spontan in randul femeilor insarcinate este de aproximativ 20-25%, riscul de avort spontan crescand pe masura ce varsta partenerilor este mai inaintata.
Conform statisticillor, 85% dintre femeile care pierd sarcina prima data, vor avea o sarcina sanatoasa a doua oara.

Se stie ca fumatul, alcoolul, consumul de cafea sau de droguri, sunt factori de risc pentru producerea unui avort spontan.
Pierderea sarcinii furnizeaza cateva elemente care vor obliga gravida sa se prezinte la spital in cel mai scurt timp.

Sangerarea vaginala reprezinta primul semn cert de pierdere a sarcinii. Cu toate acestea, este indicat sa faceti un consult de specialitate si o ecografie pentru mai multe lamuriri.

Crampele abdominale, pelviene sau durerile de spate, sunt un alt semn de avort spontan. In acest caz, cervixul se dilata, iar avortul nu mai poate fi evitat.
Daca pierderea sarcinii se produce complet, semnele si simptomele dispar dupa aproximativ 12 ore, dar prezentarea la medic in vederea examinarii nu trebuie neglijata.

Daca pierderea sarcinii este deja in desfasurare, din pacate medicii nu pot face nimic pentru impiedicarea producerii lui. Examenul clinic, ecografiile sau nivelurile hormonale pot arata faptul ca pierderea sarcinii este deja in evolutie.
Gravida care sufera un avort spontan trebuie monitorizata atent, deoarece in majoritatea cazurilor nu se elimina tot tesutul fetal sau cheagurile de sange, caz in care medicul le va indeparta prin chiuretaj, sub anestezie.

Dupa ce au trecut printr-o astfel de experienta, multe femei se autoinvinovatesc pentru cauzele care au condus la pierderea sarcinii.
Dar gravida, trebuie sa stie ca producerea avortului spontan nu depinde de modul in care gravida s-a comportat pe perioada sarcinii.
Atitudinea corecta care trebuie luata in astfel de evenimente este ca femeia sa fie optimista in sansele pe care le are de a duce la bun sfarsit o viitoare sarcina in conditii optime.

Sfaturi pe care ar trebui sa le stiti, inainte si in timpul sarcinii.

RoCopilul's picture

Articol publicat de RoCopilul in categoria Sănătate, in data de Mon, 04/09/2012 - 09:18.

Casa ar trebui sa fie un loc sigur pentru copil, un loc in care sa fie ferit de toate pericolele existente, dar din nefericire nu este intotdeauna asa. Pericolu...Citeste mai mult!
Oricat de minora ar fi situatia, noi ca si parinti, ne ingrijoram intotdeauna atunci cand copilul nostru se raneste sau este bolnav. Este si firesc sa se intamp...Citeste mai mult!
Adolescenta poate fi descrisa ca o perioada ce solicita resursele de adaptare ale individului, pentru a face fata unor schimbari importante. In...Citeste mai mult!
Sportul este important pentru copiii de orice varsta intrucat atat cei mici, cat si cei mari au nevoie sa faca miscare si sa elimine tensiunea din timpul zilei....Citeste mai mult!
De cele mai multe ori, insa, parintii au nelamuriri legate de modul in care ar trebui ingrijita dantura copiilor. Imediat dupa aparitia primilo...Citeste mai mult!

Adauga comentariu

Autentifică-te sau creează-ţi un cont nou, pentru a putea aduaga comentarii.

Trimite unui prieten
Error | RoCopilul

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

Error message

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rocopilul/public_html/includes/common.inc:2608) in drupal_send_headers() (line 1239 of /home/rocopilul/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away in variable_set() (line 999 of /home/rocopilul/public_html/includes/bootstrap.inc).

Uncaught exception thrown in shutdown function.

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away: DELETE FROM {semaphore} WHERE (value = :db_condition_placeholder_0) ; Array ( [:db_condition_placeholder_0] => 8437873755472466db877c2.97664341 ) in lock_release_all() (line 269 of /home/rocopilul/public_html/includes/lock.inc).